googlecar


Business Korea ezen a héten bejelentette, hogy a Samsung Electronics, a Google és az Apple az “okosautók”, azaz az intelligens járművek piaca felé terjeszkednének a jövőben.

A Google már évek óta dolgozik olyan szoftveren, amit sikeresen építettek be egy Toyota Priusba és néhány Lexus modellbe, nemrég pedig az alapítók csoportjának egyik tagja, Sergey Brin kijelentette, hogy az következő 5 évben a Google autót elérhetővé teszik az átlagfelhasználó számára is.


A Samsung Electronics eközben a Tata Motors, egy igen jelentős indiai gyár járműveibe építhető szoftvereinek projektjén dolgozik, és már a BMW-vel is felvette a kapcsolatot.

Az Apple annak ellenére, hogy a Hondával kezdett dolgozni, egyelőre inkább az iOS készülékek beépítésére koncentrál, mintsem egy automata vezetésű jármű kifejlesztésére.

Az okosautók jövője

Más nagyobb vállalatok, mint például az LG Electronics is szeretne ennek részesévé válni, így egyre többet dolgoznak a technológiájuk korszerűsítésén az automata vezetés terén, miközben az Apple talán a Tesla Motors-szal társulva bocsáthat ki akár 160 milliárd dollár értékű szabadalmakat, ezzel az ipar ezen szektorának igen erős résztvevői lehetnének viszonylag rövid idő alatt. A szabadalmak benyújtása kétség kívül szükséges lépés lenne.

A jövőben számíthatunk más technológiai vállalatok megjelenésére ezen a piacon egy olyan intelligens jármű kifejlesztésének céljából, amit eddig csak tudományos-fantasztikus filmekben láthattunk.

Comments

comments