googlepluschief


Vic Gundotra, a Google+ alapítója csütörtökön, 2014 április 24-én egy, azon közösségi hálón közzétett üzenetben mondott le, aminek ő is részt vett a megszületésében. 8 évnyi munka után azzal az üzenettel távozik, hogy hihetetlenül szerencsésnek érzi magát, hogy a Google embereivel dolgozhatott.

David Besbris, a mérnöki csapat vezetője veszi át a helyét és folytatja a Google+ fejlesztését. A keresőfunkciójáról ismert cég 2011 óta próbálja belopni magát a népszerű közösségi oldalak közé, azonban más cégek, mint például a Facebook jóval nagyobb népszerűségnek örvend, és a Google Plus-nak a legnagyobb erőfeszítései ellenére sem sikerül felzárkóznia hozzá.


A Google egyes az érdekében hozott döntése, hogy népszerűsítsék a Google Plust, visszatetszést váltott ki több felhasználóban is, akik például kényszerítve érezték magukat egy Google Plus fiók létrehozására, hogy be tudjanak jelentkezni YouTube-ra. Ezzel egy időben különböző személyes adatokat (nevet, születési időpontot) kértek a felhasználóktól, olyan adatokat, amelyeket a Facebook már régóta ismer és felhasznál célzottan küldött hirdetések céljából, így válva a folyton hirdetni akaró cégek kedvelt oldalává.

Comments

comments