image

Melissa Mayer


A múlthét vége felé az Apple insider weboldalon közölt hírek szerint a Yahoo vezetői, Marissa Mayer és Adam Cahan az Apple-lel tárgyalja annak a lehetőségét, hogy a Yahoo szolgáljon alapértelmezett keresőmotorként az iOS készülékekben (iPhone 6?).

Amennyiben a felek megegyeznek, az új készülékeken a keresés automatikusan a Yahoon zajlana, így az összes Google fanatikusnak át kellene állítania az alapértelmezett keresőt. Az igazság az, hogy viszonylag kevés ember szenteli idejét arra, hogy a saját igényeihez konfigurálja az iPhone-ját, így általában az eredetileg is elérhető beállításokkal használják azt.

A legfőbb kihívás jelenleg a Yahoo üzletkötői számára meggyőzni az Apple-t, hogy mondjanak le a Google-nek köszönhető évi egymilliárd dolláros bevételről, amit a keresések és hirdetések által a Google szerverein generált forgalomért kapnak.


 


A Yahoo már a múltban is próbálkozott hasonló lépéseket tenni, mindezidáig sikertelenül, azonban ez alkalommal a felelősök különböző időjárással és sporttal kapcsolatos exkluzív alkalmazásokat is fejlesztenek kifejezetten iOS rendszerekre, így próbálva meggyőzni az Apple-t a Yahoo, mint kereső számukra is kifizetődő használatáról. Vajon sikerül-e nekik? 


image

Adam Cahan, Yahoo Inc.


Comments

comments